Мова
uk Ukrainian

Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою

11.12.2015

МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР – ТРЕНІНГ «ПОСИЛЕННЯ ПРАКТИЧНОГО КОМПОНЕНТУ У НАВЧАЛЬНІЙ ПРОГРАМІ «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ» ДЛЯ УЧНІВ 10 – 11 КЛАСІВ»

11 грудня у конференц-залі Київського професійного коледжу відбувся методичний семінар – тренінг «Посилення практичного компоненту у навчальній програмі «Захист Вітчизни» для учнів 10 – 11 класів». У семінарі взяли участь Супрун В’ячеслав директор департаменту професійно-технічної освіти МОН України; Бєскова Наталія, заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України; Косюк Микола, заступник керівника Головного департаменту з питань національної безпеки та оборони Адміністрації Президента України; методисти інститутів післядипломної педагогічної освіти та навчальних центрів, які відповідають за викладання предмета «Захист Вітчизни» у загальноосвітніх навчальних закладах, представники Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти, громадських організацій та видавництв, викладачі та вчителі предмета «Захист Вітчизни».

У вступному слові директор коледжу Петрович Василь відзначив пріоритетне значення військово-патріотичного виховання молоді, яке є однією з основних складових національно-патріотичного виховання.

У своїх виступах учасники семінару наголосили на тому, що важливим елементом військово-патріотичного виховання молоді є якісне викладання предмета «Захист Вітчизни». Водночас навчальна база загальноосвітніх та професійних навчальних закладів з предмету «Захист Вітчизни» не відповідає сучасним вимогам.

В рамках семінару-тренінгу Центр воєнної політики та політики безпеки в особі заступника директора Крилова Сергія презентував комплект 18 навчальних плакатів до додатку 8 навчальної програми предмета «Захист Вітчизни» ( наказ МОН України від 30.07.2015 № 826. Комплект розроблено спільно з профільними фахівцями Збройних Сил України та схвалено Міністерством освіти та науки, Міністерством оборони України.

В межах заходу пройшов стройовий огляді курсантів, які показали високий рівень військово-фізичної підготовки, та виступ духового оркестру «Либідь».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *



Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: