Мова
uk Ukrainian

Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою

20.01.2016

РІВЕНЬ ПРЕСТИЖУ ПТО У СУСПІЛЬСТВІ ЗРОСТАЄ

20 січня 2016 року у Міністерстві освіти і науки України відбувся круглий стіл з питань реформування професійно-технічної освіти за участю представників галузевих промислових асоціацій.

     У круглому столі взяли участь директор департаменту професійно-технічної освіти МОН В’ячеслав Супрун, голова Національного партнерства у легкій промисловості Голда Виноградська, керівники провідних підприємств, представники громадськості та науковці.

       В’ячеслав Супрун звернув увагу учасників заходу, що щороку галузь професійно-технічної освіти надає українському ринку праці до 160 тисяч кваліфікованих працівників і кожного року заклади професійно-технічні навчальні заклади набирають 140-150 тисяч першокурсників. За словами директора департаменту, змінюються та удосконалюються державні стандарти щодо робітничих професій та перелік спеціальностей. «Ми ведемо роботу по скороченню дефіциту робітничих професій у державі. Престиж професійно-технічної освіти у суспільстві зростає», – наголосив він.

     Окрім того, В’ячеслав Супрун поінформував, що законопроект «Про професійну освіту» передано до Верховної Ради України. Він зазначив, що одним з головних нововведень законопроекту є створення центрів професійної освіти, стратегію розвитку яких визначатимуть ради стейкхолдерів. «Представники місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, галузеві та міжгалузеві організації та об’єднання роботодавців, професійні асоціації та професійні навчальні заклади, національні і міжнародні експерти – усі ці позиції входитимуть до рад стейкхолдерів по мережі професійної освіти», – зазначив директор департаменту.

       Голова національного галузевого партнерства у легкій промисловості Голда Виноградська додала, що утворення рад стейкхолдерів також дозволить об’єктивно провести аудит закладів ПТНЗ по країні. «Узаконення дій і можливостей ради стейкхолдерів дозволить краще розуміти, наскільки потрібні ті чи інші заклади по кожному регіону та галузі», – наголосила вона.

      Учасники круглого столу запропонували підписати проект відкритого листа Голові Верховної Ради Володимиру Гройсману щодо підтримки законопроекту «Про професійну освіту».

 За матеріалами МОНУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *



Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: