Мова
uk Ukrainian

Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою

20.04.2016

Поїзд Єднання України «Труханівська Січ»

20 квітня 2016 року представники ДНЗ «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» з числа педагогічного колективу, курсантського та учнівського складу долучились до всеукраїнської акції «Поїзд Єднання України «Труханівська Січ», який вирушив з Києва до Красного Лиману (Донецька область).
Знаменні групи курсантів урочисто внесли державний прапор та прапор коледжу.  Відкриття акції відбувалось під музичний супровід духового оркестру «Либідь».

В урочистостях з нагоди відправлення агітаційного поїзда Єднання України «Труханівська Січ» взяли участь Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, заступник голови Адміністрації Президента Ростислав Павленко, в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Олена Фіданян, народні депутати, військові священики, представники громадських і волонтерських організацій та ЗМІ.
Предстоятель Київського Патріархату освятив поїзд і благословив його пасажирів. Серед пасажирів поїзда Єднання – українські митці, журналісти, волонтери, військові і громадські діячі, які на станціях проводитимуть лекції, майстер-класи, мистецькі і культурні заходи. Для мешканців східних регіонів та українських бійців поїзд везе численні подарунки, зокрема підготовлені школярами, майстер-класи і кінопокази з історичними лекціями, концерти та семінари.
Барабанний дріб взводу барабанщиків дав урочистий сигнал до відправлення потягу і він вирушив у добру путь під символічний марш «Козацька слава» у виконанні духового оркестру «Либідь».
Всеукраїнську акцію «Поїзд Єднання України «Труханівська Січ» організували Українська Православна церква Київського Патріархату, ПАТ «Укрзалізниця», народні депутати, громадські та волонтерські організації, загалом близько 80 організацій. Її мета – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризація національної культури.
Поїзд курсуватиме за маршрутом Київ – Полтава – Харків – Бахмут – Червоний Лиман – Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка – Лозова – Красноград – Харків – Полтава – Київ упродовж дев’яти днів і повернеться до столиці 29 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *



Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: