Мова
uk Ukrainian

Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою

08.11.2016

Законопроект “Про освіту” доопрацьовано

Законопроект “Про освіту” доопрацьовано

 Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення оновлену редакцію проекту Закону України “Про освіту”. Документ оприлюднено на сайті відомства.

В аналізі регуляторного впливу проекту Закону України “Про освіту” зазначається, що прийняття документа у новій редакції докорінно змінить принцип функціонування сфери освіти.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що дія розробленого законопроекту забезпечить удосконалення правових механізмів реалізації конституційного права громадян на рівний доступ до якісної освіти на всіх рівнях, створить умови для освіти особи упродовж життя, створить умови високоякісної системи освіти, доступної для кожної людини, у тому числі осіб з особливими освітніми потребами.

Також буде проведена децентралізація управління системою освіти та чітке розмежування повноважень між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування щодо заснування закладів освіти, їх ліцензування, акредитації, здійснення інших функцій.

Закон має забезпечити безоплатність дошкільної, повної загальної середньої освіти у державних та комунальних навчальних закладах, розвиток та підтримку профільного навчання.

Практика позаконкурсного вступу до вищих навчальних закладів буде замінена на надання грошової підтримки.

Також у Міносвіти зазначають, що прийняття законопроекту забезпечить удосконалення нормативно-правової бази освіти, у тому числі розроблення новітніх програм, зорієнтовних на модернізацію системи перепідготовки, підвищення кваліфікації та стажування педагогічних, науково-педагогічних працівників і керівників навчальних закладів.

Планується, що буде забезпечено підвезення учнів та педагогічних працівників до місць навчання, роботи і додому, відбудеться забезпечення гуртожитками, застосування різних форм навчання тощо.

Законопроект, у разі його прийняття, набере чинності з 1 січня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *



Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: