Мова
uk Ukrainian

Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою

14.02.2017

З днем святого Валентина!

Вітаємо з Днем святого Валентина

День святого Валентина та таїнство його святкування.

З року в рік кожна закохана пара святкує свято Валентина, навіть на замислюючись над тим, що це за свято насправді.

Чи задавались ви питанням чому саме 14-те лютого? Чому день Валентина? Та чому це свято присвячене саме закоханим?

Занурюючись в історію можна знайти для себе дуже багато цікавих та магічних речей. Насправді свято Валентина це дуже трагічна та зворушлива історія. Згідно Золотій легенді в роки середньовіччя коли війною вирішувалися всі політичні питання, коли для Риму настали темні та жорстокі часи, Римський імператор Клавдій 2, хвилюючись за свій престол та своє місце під сонцем, заборонив усім чоловікам одружуватись, а жінкам виходити заміж. Запитаєте ви себе чому так?

У важкі часи, влада бажала мати гарну та войовничу армію, і тому вона вважала, що родина та будь-які відносини з жінками позбавлятимуть чоловіків сили, мужності та відваги. З того часу, люди були дуже самотні, нещасливі та сумні. Для Риму настали не лише політичні негаразди, а й проблема розвитку людства. І як бути? Як жити далі? На допомогу нещасним закоханим, які хотіли закріпити свої відноси перед Богом, прийшов звичайний польовий лікар та священик Валентин. Після заходу сонця він тайно вінчав закоханих та співчував їх нещасному коханню. Але незабаром влада дізналася про такі діяння Валентина та зарекла його на смертну кару.

Таємно Валентин був закоханий у дочку імператора і написав їй листа, в якому зізнався у кохані та підписав: “Твій Валентин” , але на превеликий жаль Юлія, занадто пізно про це дізналась, адже 14 лютого 269 року, Валентин був страчений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *



Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: