Мова
uk Ukrainian

Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою

01.01.2018

ЗНО – 2018

Ообливості ЗНО 2018

ЗНО в 2018 році: обов’язкові предмети, зміни і доповнення

Підготовка до ЗНО

Реєстрація на ЗНО-2018 розпочнеться 6 лютого

Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 06 лютого і триватиме 19 березня 2018 року. Відповідні дати визначені календарним планом підготовки і проведення ЗНО в 2018 році, що затверджений Міністерством освіти і науки.

Основна сесія зовнішнього оцінювання розпочнеться 22 травня проведенням тесту з математики.

24 травня відбудеться тестування з обов’язкового для всіх випускників шкіл тесту з української мови і літератури.

Зовнішнє оцінювання з іспанської, німецької і французької мов буде проведено в один тестовий день – 29 травня. ЗНО з англійської відбудеться 1 червня.

Тест з біології абітурієнти складатимуть 4 червня, з історії України – 6 червня, географії – 8 червня, фізики – 11 червня.

Завершуватиме програму основної сесії ЗНО тест з хімії, що буде проведений 13 червня.

Встановлення порогу «склав / не склав» та визначення результатів зовнішнього оцінювання з усіх предметів відбудеться не пізніше 20 червня.

21 червня учасники тестування дізнаються про офіційні результати, отримані за складання тестів, на своїх офіційних сторінках. Цього ж дня навчальним закладам будуть надіслані відомості з результатами державної підсумкової атестації їх випускників.

Додаткова сесія ЗНО буде проведена з 2 до 11 липня за окремим графіком.

У 2018 році кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

Результати зовнішнього оцінювання з трьох навчальних предметів будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за рівень повної загальної середньої освіти. До переліку предметів, що будуть зараховані як результати ДПА включено тести ЗНО з української мови і літератури (частина тесту з української мови), математики або історії України (частина тесту періоду ХХ – початку ХХІ століття), а також одного з навчальних предметів за вибором випускника: історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької або французької мови.

Випускники старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року, які мають бажання зарахувати результат ЗНО з іноземної мови як оцінку за державну підсумкову атестацію та вивчали цю іноземну мову на профільному рівні, мають складати відповідний предметний тест рівня В2.

Також результати ЗНО з української мови і літератури (українська мова) будуть зараховані як результати ДПА за освітній рівень повної загальної середньої освіти для учнів професійно-технічних та вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту.

В Україні у вівторок, 9 січня, починається реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО).

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) у 2018 році триватиме з 6 лютого до 19 березня 2018 року. Про це повідомляється на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

У 2018 році як оцінки за ДПА для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів буде зараховано результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох навчальних предметів (наказ Міністерства освіти і науки України від 31 липня 2017 року № 1103 «Деякі питання проведення в 2018 зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти»):

1) українська мова і література (українська мова);

2) математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття) – за вибором випускника;

3) навчальний предмет за вибором випускника (математика, історія України, англійська, іспанська, німецька, французька, мови, біологія, географія, фізика, хімія).

Звертаємо увагу, що для проходження ДПА можна обрати й математику, й історію України.

У разі проходження ДПА у формі ЗНО з іноземної мови, випускники старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року, які вивчали цю мову на профільному рівні, мають складати відповідний предметний тест рівня В2, якщо іноземну мову вивчали на рівні стандарту (академічному) – необхідно складати тест рівня В1.

Також у 2018 році ДПА у формі ЗНО з української мови і літератури (українська мова) проходитимуть учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту.

Як оцінки за ДПА буде зараховано результати виконання всіх завдань сертифікаційної роботи або частини з них (залежно від навчального предмета).

У 2008–2009 роках результати зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 1–12 балів було зараховано випускникам загальноосвітніх навчальних закладів (далі – випускники) як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Починаючи з 2015 року, результати зовнішнього незалежного оцінювання для випускників знову зараховують як оцінки за ДПА.

У 2015 році як оцінку за ДПА випускники могли зарахувати результат зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури (частина з української мови). У 2016 році – з двох навчальних предметів: української мови і літератури та математики або історії України (за вибором учасника).

У 2017 році як оцінки за ДПА зараховували результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох навчальних предметів: українська мова і література (частина з української мови); математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття); навчальний предмет за вибором випускника (математика, історія України, англійська, іспанська, німецька, російська, французька, мови, біологія, географія, фізика, хімія).

 ПРОЦЕДУРА РЕЄСТРАЦІЇ ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ ПОТОЧНОГО РОКУ

На даний час в розділі розміщена інформація, що була актуальна для реєстрації для участі в ЗНО у 2017 році. Інформацію щодо реєстрації у 2018 році буде оновлено після затвердження відповідних нормативних документів. Просимо слідкувати за новинами на головній сторінці сайту.

Для того, щоб зареєструватися, потрібно виконати ряд послідовних дій.

1. Ознайомтесь із правилами прийому до вибраного вами вищого навчального закладу, де вказано перелік предметів, із яких необхідно подати результати зовнішнього незалежного оцінювання, Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (далі – Порядок).

2. Здійсніть вибір навчальних предметів, із яких ви бажаєте пройти зовнішнє оцінювання, а також отримати оцінки за державну підсумкову атестацію (далі – ДПА).

Пам’ятайте, що загальна кількість навчальних предметів, вибраних вами для проходження зовнішнього оцінювання, не повинна перевищувати чотирьох. У 2017 році зовнішнє оцінювання проводитиметься з таких навчальних предметів:

Результати зовнішнього оцінювання із трьох предметів, вибраних вами під час реєстрації, будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію за шкалою 112 балів.

Першим обов’язковим предметом ДПА є українська мова. Другим – математика або історія України (за вибором). Третій предмет ви обираєте самостійно із запропонованого вище переліку. Пам’ятайте, що для зарахування оцінок за державну підсумкову атестацію можна вибрати й математику, й історію України та пройти зовнішнє оцінювання з цих предметів.

 3. Підготуйте необхідні для здійснення реєстрації документи та матеріали, зокрема:

o        копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові). Звертаємо увагу, що у паспортах нового зразка (ID-картка) немає серії документа. Під час заповнення реєстраційної форми поле «серія» залишається порожнім. У разі відсутності паспорта окремі категорії осіб можуть подати інший документ[1].

Якщо у випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року, яким станом на 01 вересня 2016 року виповнилося 16 років, виникли проблеми з отриманням паспорта громадянина України, радимо для вирішення питань щодо реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні звернутися до адміністрації навчального закладу. Нагадуємо, що інформацію щодо механізму реєстрації випускників, які не мають паспорта, для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання розміщено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «Керівникам навчальних закладів», доступ до якого здійснюється за допомогою логіна та пароля, наданими навчальному закладу регіональним центром оцінювання якості освіт

  • дві однакові фотокартки
  • реєстраційну картку, яку можна сформувати самостійно, скориставшись спеціальним сервісом «Зареєструватися», розміщеним на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти, або звернутися за допомогою до особи, відповідальної за реєстрацію в закладі освіти, де навчаєтесь.

Відеоінструкція формування реєстраційної картки додається.

У разі необхідності також підготуйте:

  • медичний висновок
  • копію свідоцтва про зміну імені, та/або свідоцтва про шлюб, та/або свідоцтва про розірвання шлюбу (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних);
  • копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою);
  • заяву щодо надання можливості пройти зовнішнє оцінювання з певного(их) предмета(ів) під час додаткової сесії, у якій має бути вказана причина, що унеможливлює участь в основній сесії, та документ, що підтверджує цю причину (для осіб, які мають на це право відповідно до розділу VI Порядку).

Увага! На копіях документів випускник має написати «Згідно з оригіналом» (без лапок), поставити підпис, свої ініціали та прізвище, дату засвідчення копії.

4. Сформуйте комплект реєстраційних документів та подайте його особі, відповідальній за реєстрацію в загальноосвітньому навчальному закладі, який закінчуєте.

Після отримання від випускників реєстраційних документів загальноосвітній навчальний заклад формує список осіб, які проходитимуть державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти у формі зовнішнього незалежного оцінюванняЗасвідчений підписом керівника та печаткою загальноосвітнього навчального закладу список випускників і комплекти реєстраційних документів надсилаються до 17 березня 2017 року до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Дата подання визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті.

Підтвердженням факту реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні є Сертифікат, який вам буде надіслано в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням учасника зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційним бюлетенем «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2017 рік» до закладу освіти, де ви навчаєтесь. Вручення індивідуальних конвертів забезпечують загальноосвітні навчальні заклади.


  •   [1] копію свідоцтва про народження (для осіб, яким станом на 01 вересня 2016 року не виповнилося 16 років, та осіб, які не мали можливості отримати паспорт громадянина України у зв’язку з тим, що проживають на тимчасово окупованій території (Автономна Республіка Крим, м. Севастополь) або в населених пунктах, зазначених у переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, наведених у додатках 1 і 2 до розпорядження Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2014 року № 1085-р «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення» (у редакції розпорядження Кабінету Міністрів України від 02 грудня 2015 року № 1276-р), або переселилися з них (далі – особи з неконтрольованої території));
  •  копію паспортного або іншого документа, що посвідчує особу (для іноземців та осіб без громадянства);
  • копію довідки про звернення за захистом в Україні (для особи, яка звернулася за захистом в Україні);
  • довідку з навчального закладу з фотокарткою (для осіб з неконтрольованої території, які є учнями (слухачами, студентами) загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють у повному обсязі свої повноваження, та втратили документ, що посвідчує особу, і не мають можливості його відновити).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.





Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: