Мова
uk Ukrainian

Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою

09.12.2018

НА ШЛЯХУ ДО ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНОСТІ

В навчальній майстерні-лабораторії відновлювальної енергетики впродовж декількох тижнів тривали роботи по забезпеченню її технологічними системами. Була встановлена геліосистема з трьох колекторів загальною потужністю 1.5 КВт/годин, акумулятивний резервуар для теплої води на 300 літрів,  насосні групи,  блок керування та інше технологічне обладнання. Для забезпечення автономної роботи установки були виправлено 2 фотофольтові панелі потужністю 0.5 КВт/годин для живлення насосних груп незалежно від роботи загальної електромережі. Систему підключено до 12 контурів підлогового опалення та системи гарячого водопостачання. Змонтована геліосистема було протестована та запущена в робочому режимі 9 грудня о 17.35. Це забезпечило оптимальну середньодобову температуру в межах +20 – +22°С в приміщенні майстерні-лабораторії загальною площею 147 м2!!!

Був переданий інструмент та наочно-демонстраційні матеріали, включаючи навчальні модулі блоків керування установками від компанії HEWALEX.

Також для практичного використання учнями під час виробничого навчання встановлена навчальна інсталяція геліоустановки, яку можна підключати самостійно як діючу установку (2 геліоколектори, акумулятивний бак тощо).

Висловлюємо щиру вдячність за надану допомогу Міністерству закордонних справ Польщі, польським партнерам по проекту «Сонячний коледж» – компаніям НЕWALEX та Fundacja INNOVATIS!!!




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *



Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: