Мова
uk Ukrainian

Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою

17.04.2019

ТИЖДЕНЬ ПРЕЗЕНТАЦІЇ ПРОФЕСІЙ ІТ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ…

З метою відпрацювання практичних навичок з надання домедичної допомоги та  підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях в ДНЗ «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» 17 квітня 2019 року було проведено День цивільного захисту.

Першочергово було відпрацьовано сповіщення особового складу коледжу звуковим сигналом та, у разі виходу з ладу або відключення енергопостачання, спрацювали посильні ланки оповіщення, використовуючи картки оповіщення та повідомили про термінову евакуацію, з використанням захисних масок. Під час евакуації особового складу коледжу, до виконання своїх посадових обов’язків приступила ланка охорони і оборони, з метою уникнення крадіжок, збереження матеріальних цінностей навчального закладу та особистих речей кожного з нас. Представники ланки оборони і охорони розмістились біля усіх виходах і входах в приміщення коледжу.

Усі присутні спостерігати як пожежна ланка на чолі з керівником локалізує пожежу в місці її виникнення, використовуючи засоби пожежогасіння.

Під час евакуації паралельно з ланкою охорони і оборони працювала домедично-санітарна ланка, надаючи домедичну допомогу постраждалим, якщо такі є.

Було продемонстровано:використання засобів захисту від зброї масового ураження;

  • розгортання пункту хімічної розвідки, а саме прилади хімічної розвідки та радіаційного контролю;
  • порядок надання домедичної допомоги постраждалим у разі надзвичайної ситуації.

Показові виступи були організовані за участі курсантів груп ВІТ-1, ВІТ-2, ВІТ-3.

Cавченко Ірина Миколаївна, учений секретар Національного центру “Мала академія наук України”, к.п.н., с.н.с. “Актуальні аспекти створення відкритого освітнього простору на основі  трансдисциплінарних досліджень Малої академії наук України” поділилася досвідом створення наукових музеїв нового покоління для учнівської молоді.

Кандидат наук, старний науковий співробітник відділу інформаційно-дидактичного моделювання Марина Львовна Ростока провела  дискус «Єдиний інформаційний простір української освіти: реалії та перспективи».

Майстер в/н Овчаренко провів  майстер-клас «Робота в програмі 3D».





Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: