РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗМЕНШЕННЯ ВПЛИВУ ПЕРЕДАЧІ РЯДУ ХВОРОБ: ГРИП ТА ГРВІ , КОРОНАРОВІРУС
- Дотримуйтесь гігієни (часто мийте руки з милом або користуйтесь антисептичними засобами для рук);
- Прикривайте ніс та рот серветкою, або зігнутою у лікті рукою при чханні та кашлі; Використану хустку варто негайно викинути та вимити руки.
- Уникайте близького контакту з людьми із симптомами застуди чи грипу;
- Ретельно прожарюйте чи проварюйте м’ясо та яйця;
- Уникайте незахищених контактів з дикими чи свійськими тваринами.
- Провітрюйте приміщення та проводьте вологе прибирання 2р/день;
- Кварцуйте УФО лампою приміщення;
- Приймайте вітаміни, імуностимулюючі та противірусні препарати (обовязко попередньо проконсультуйтесь зі своїм сімейним лікарем;
- Вакцинуватесь від ГРИПУ;
- В місцях найбільшого скупчення людей, при появі симптомів у хворих схожих на ГРИП –масочний режим;
- Уникайте незахищених контактів з дикими чи свійськими тваринами.
- Проводити сан – просвітню роботу (лекції, бесіди);
- Уникати тісного контакту з усіма, хто має лихоманку та кашель.
- Якщо у вас підвищена температура тіла, кашель і утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та поділіться з ним попередньою історією подорожей.
- Відвідуючи живі ринки в районах, в яких зараз спостерігаються випадки появи нового коронавірусу, уникайте прямого незахищеного контакту із живими тваринами та поверхнями, які контактують із тваринами.
- Слід уникати споживання сирих чи недоготовлених тваринних продуктів. Із сирим м’ясом, молоком чи органами тварин слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення.
- Проводити скринінг температури кожного дня.
28.01.2020р. Медичний працівник Ю.М. Кислова